Εξερευνήσεις

Καταδύσεις

Τα καθαρά και ήρεμα νερά της περιοχής της Καβάλας είναι ιδανικά για καταδύσεις. Ανακαλύψτε πόσο υπέροχη και συναρπαστική είναι η εξερεύνηση των βυθών.

Ιστιοπλοΐα

Η ιστιοπλοΐα είναι η τέχνη του αρμενίσματος στο νερό χρησιμοποιώντας ως αποκλειστική ή κύρια πηγή ενέργειας τον άνεμο. Να μυηθείτε στο θαυμάσιο αυτό άθλημα της ιστιοπλοΐας.

Water Sports

Είστε λάτρεις της περιπέτειας στη θάλασσα; μπορείτε να κάνετε θαλάσσιο σκι, θαλάσσιο ποδήλατο, κανό, ομαδικές βόλτες και να βρείτε πολλά φουσκωτά παιχνίδια.

Ιππασία

Η Ιπασία είναι ένα από τα αρχαιότερα αθλήματα. Θα κάνετε ιππασία, θα παρακολουθήσετε από κοντά την περιποίηση των αλόγων, και την εκπαίδευση τους.

Αλεξίπτωτο πλαγιάς – Ελεύθερη πτώση – Rafting

Είστε λάτρεις της αδρεναλίνης; Αν ψάχνετε τον τρόπο για να απολαύσετε το τοπίο από ψηλά ή αν προτιμάτε να κάνετε rafting με την παρέα σας μπορείτε να απευθυνθείτε στις ομάδες τις περιοχής.

Πηλοθεραπεία & υδροθεραπεία

Ανάμεσα σε πηγές με θεραπευτικές ιδιότητες, πηλό και θερμά ιαματικά νερά, το Πηλοθεραπευτήριο Κρηνίδων είναι αναμφισβήτητα μία μοναδική περίπτωση. Επικοινωνία: Κρηνίδες, ΤΚ 64003, Καβάλα, τηλ: +30 2510 516162, www.pilotherapia.gr

Διαδρομές Enduro – 4x4

Η Μοτολέσχη Καβάλας διοργανώνει αγώνες enduro, οργανωμένες εξορμήσεις και εκδρομές σε εξαιρετικές τοποθεσίες στην περιοχή, όπως επίσης και η North Star Enduro Touring διοργανώνει εξαιρετικά guided enduro tours στην ευρύτερη περιοχή.

Ο ορεινός όγκος της, τα παραδοσιακά χωριά, καθώς και οι παραποτάμιες και παραθαλάσσιες διαδρομές, αναδεικνύουν την περιοχή σε top προορισμό για τους λάτρεις των 4×4.

Οινοποιεία

Το κρασί αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της διατροφικής κουλτούρας και της φιλοξενίας. Η οινοποιητική παράδοση στην περιοχή είναι διάσημη από την αρχαιότητα για την καλλιέργεια και ποιότητα του οίνου της. Κατά την ελληνική μυθολογία στην κορυφή του Παγγαίου όρους βρισκόταν το φημισμένο ιερό του Διονύσου. Ο Διόνυσος είναι, ως γνωστόν, θεός του κρασιού και γενικότερα της γονιμότητας και της βλάστησης.

Το εύφορο έδαφος και οι κλιματολογικές συνθήκες ευνοούν την παραγωγή εξαιρετικών σταφυλιών. Επίσης, στην περιοχή παράγεται εξαιρετικό τσίπουρο, από ντόπιους αποσταγματοποιούς.